طلاق همیشه دوستانه نیست. بسیاری از جنبه های طلاق توسط قانون تنظیم می شود. خوشبختانه در سالهای اخیر، سامانهای تحت عنوان سامانه تصمیم طلاق راهاندازی شده است تا فرآیند طلاق را برای زوجین تسهیل کند و با ارائه خدمات مشاورهای، احتمال سازش و بازگشت به زندگی مشترک را افزایش دهد. اما این سامانه تصمیم چیست و چگونه کار میکند؟ در این مقاله، به عنوان یک راهنمای جامع، به تمامی سوالات شما درباره سامانه تصمیم پاسخ خواهیم داد و شما را با مراحل ثبت نام سامانه تصمیم طلاق، نحوه ثبت درخواست طلاق، لغو درخواست طلاق در سامانه تصمیم و دیگر جزئیات مربوط به آن آشنا خواهیم کرد.
بـرای مـشاوره حـقوقـی بـا مـا در ارتـباط بـاشـیـد
شاید این اولین سوالی باشد که در ذهن شما شکل میگیرد که سامانه تصمیم چیست؟ “سامانه تصمیم طلاق” یک پلتفرم آنلاین است که زیر نظر سازمان بهزیستی کشور فعالیت میکند و هدف اصلی آن، کاهش آمار طلاق و ارائه خدمات مشاورهای به زوجینی است که قصد جدایی دارند. این سامانه طلاق با اجباری کردن جلسات مشاوره قبل از طلاق، سعی دارد تا به زوجین کمک کند تا با دیدی بازتر و آگاهانهتر در مورد آینده زندگی مشترک خود تصمیم بگیرند.
در ادامه بطور کلی با مراحل ثبت درخواست نوبت در سامانه ثبت درخواست طلاق تصمیم و همینطور چگونگی درخواست لغو طلاق در این سامانه بیشتر آشنا خواهید شد.
برای آگاهی از خدمات طلاق توافقی وکلای زندیه کلیک کنید
برای دریافت نوبت مشاوره با وکلای ما، از طریق راههای بالا با ما تماس بگیرید
اگر شما و همسرتان، متاسفانه، به این نتیجه رسیدهاید که طلاق بهترین راه حل پیش روی شماست، سامانه تصمیم برای تسهیل این فرایند و ارائه راهنماییهای لازم در کنار شما خواهد بود. چه طلاق توافقی باشد، چه یک طرفه به درخواست زوج یا یک طرفه به درخواست زوجه و یا حتی اگر در حال پیگیری سایر دعاوی هستید، برای ثبت درخواست و ثبت نام سامانه تصمیم طلاق، باید این مسیر را دنبال کنید:
گام اول: ورود به سامانه و ثبت درخواست اولیه
گام دوم: ارزیابی اولیه و مشاوره تخصصی
گام سوم: نتیجهگیری و گامهای بعدی
ورود به سامانه: به سایت zaman.behzisti.net مراجعه کرده و بر روی دکمه «دریافت نوبت» کلیک کنید.
انتخاب استان: در صفحه باز شده، نقشه ایران را مشاهده میکنید. استان محل اقامت خود را از روی نقشه انتخاب کنید. توجه داشته باشید که تمام مراحل پذیرش اولیه، ارزیابی، مشاورهها و فرآیند طلاق در استان محل اقامت شما انجام خواهد شد.
پس از انتخاب استان، در اولین مرحله، اطلاعات فردی که درخواست را ثبت میکند (خودتان یا فردی دیگر) وارد نمایید و بر روی دکمه «ادامه» کلیک کنید.
اطلاعات متقاضی: در مرحله دوم، مشخصات متقاضی طلاق (اگر خودتان متقاضی هستید، اطلاعات خودتان را وارد کنید) را تکمیل نمایید. اطلاعات ضروری شامل: استان محل پذیرش، شهر پذیرش، تابعیت، کد ملی، تاریخ تولد و تلفن همراه که پس از ثبت اطلاعات، روی دکمه «ادامه» کلیک کنید.
در مرحله سوم، اطلاعات همسر خود را وارد کنید. این اطلاعات شامل: تابعیت، کد ملی یا کد اقامت (برای اتباع غیر ایرانی)، تاریخ تولد، تلفن همراه
دریافت اطلاعات: در مرحله پنجم و آخر، کد رهگیری، تاریخ مراجعه، ساعت مراجعه، نام مرکز، آدرس مرکز و شماره تلفنهای مرکز به شما نمایش داده میشود. حتماً این اطلاعات را یادداشت کرده و یا پرینت بگیرید. در تاریخ مقرر، به مرکز ارزیابی اولیه مراجعه کنید.
چاپ رسید (اختیاری): در صورت تمایل، میتوانید رسید رزرو نوبت را پرینت بگیرید. برای این کار، روی دکمه «چاپ» کلیک کنید. فایل رزرو نوبت به صورت عکس دانلود شده و قابل پرینت است.
یکی از امکانات مهم سامانه تصمیم طلاق، امکان لغو درخواست طلاق است. اگر زوجین پس از ثبت درخواست طلاق، تصمیم به ادامه زندگی مشترک بگیرند، میتوانند به سادگی و بدون نیاز به انجام اقدام خاصی در سامانه، درخواست خود را لغو کنند.
کافیست زوجین از ادامه پیگیری درخواست خود در سامانه تصمیم طلاق خودداری کنند. به عبارت دیگر، عدم حضور در جلسات مشاوره تعیین شده، عدم مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی پس از اتمام جلسات مشاوره و به طور کلی، متوقف کردن پیگیری پرونده، به منزله انصراف از درخواست طلاق تلقی شده و پرونده به صورت خودکار بایگانی میشود.
سایت دادخواست طلاق که توسط سازمان بهزیستی کشور راه اندازی شده است، گامی مثبت در جهت تسهیل و تسریع روند طلاق توافقی و کاهش آسیبهای آن برای زوجین و فرزندانشان است. با استفاده از این سامانه، زوجین میتوانند به صورت آنلاین نوبت خود را برای طلاق توافقی دریافت کرده و از خدمات مشاوره و مددکاری اجتماعی بهرهمند شوند.