بررسی طلاق توافقی

بررسی طلاق توافقی

طلاق توافقی

طلاق توافقی:

گروه وکلای زندیه با داشتن وکلای مجرب در زمینه طلاق توافقی، که بدون نیاز به حضور زوجین و به صورت تخصصی در این زمینه فعالیت می‌کنند انجام می‌شود.

طلاق توافقی مطابق ماده ۲۵ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ در صورتی است که زوجین متقاضی طلاق توافقی باشند. در این حالت دادگاه باید موضوع را به مراکز مشاوره خانواده ارجاع دهد. این مرکز سعی دارد ایجاد سازش نماید و در صورت حصول سازش، سازش نامه تنظیم و در غیر این صورت نظر کارشناسی خود را در مورد علل و دلایل عدم سازش با مشخص کردن موارد توافق، به صورت مکتوب و مستدل به دادگاه اعلام می کند و تصمیم گیری در این خصوص با دادگاه است.

طلاق توافقی، بدینگونه است که برای ثبت هر نوع طلاق،  بدواً می‌بایست دادگاه در این خصوص رأی قطعی صادر نماید تا بعد از آن دفاتر طلاق بتوانند آن را در دفاتر خودثبت کنند و این تصور که زن و شوهر در صورت توافق بدون نیاز به رأی دادگاه می توانند جهت ثبت طلاق به دفاتر طلاق مراجعه کنند اشتباه است و در رویه جاری، امکان‌پذیر نمی‌باشد.

گروه وکلای زندیه با پرونده های زیادی در خصوص انواع دعاوی خانوادگی بالاخص، طلاق توافقی رو به رو بوده  که طرفین بعد از سپری کردن مراحل قانونی و قضائی، از تعجیل در تصمیم خود مبنی بر طلاق ابراز ندامت نموده‌اند. ولی در هرحال اگر زوجین به هر جهت تصمیم قطعی به جدایی از طریق طلاق توافقی گرفتند، بودن وکلای پایه یک دادگستری با تجربه در کنار آنها ضروری می‌نماید که گروه وکلای زندیه این امکان را برای زوجین فراهم نموده است.

گروه وکلای زندیه با سال ها تجربه در زمینه  طلاق توافقی، حقوق خانواده و پرونده های ناشی از اختلافات خانوادگی به خصوص طلاق، نسبت به مسائل پیش گفته جهت مشاوره و نیز انجام وکالت آگاهی و اطلاع کامل داشته که در این مسیر می‌توانند کمک شایانی به اشخاص مورد نظر نمایند. شایان ذکر است که به اقتضای تجربه و شرافت شغلی مؤکداً بیان می‌داریم که طلاق آخرین تصمیم و راه حل جهت پایان دادن به اختلافات خانوادگی است.

گروه وکلای زندیه با پرونده های زیادی در خصوص انواع دعاوی خانوادگی بالاخص، طلاق توافقی رو به رو بوده  که طرفین بعد از سپری کردن مراحل قانونی و قضائی، از تعجیل در تصمیم خود مبنی بر طلاق ابراز ندامت نموده‌اند. ولی در هرحال اگر زوجین به هر جهت تصمیم قطعی به جدایی از طریق طلاق توافقی گرفتند، بودن وکلای پایه یک دادگستری با تجربه در کنار آنها ضروری می‌نماید که گروه وکلای زندیه این امکان را برای زوجین فراهم نموده است.

طلاق توافقی، نوعی از طلاق است که برطبق آن، زن و مرد پیش از اقدام به طلاق باید در مورد تمامی دیون، تعهدات و تکالیف به توافق رسیده و آن را به دادگاه ارائه کنند. پس از آن باید در سامانه تصمیم، اطلاعات هویتی را وارد کرده، در جلسه مشاوره شرکت کنند و در نهایت با دریافت گواهی عدم امکان سازش، طلاق خود را به ثبت برسانند.

طلاق توافقی توسط گروه وکلای زندیه و شرایط و اطلاعات لازم برای  انجام:

  • 1- بدون حضور زوجین در هیچ مقطع و مرحله از دادرسی تا تصمیم قطعی دادگاه
  • 2- مدت زمان مورد نیار از ابتدا تا صدور رای قطعی تقریبا ۱۰ تا ۳۰ روز کاری که بسته به اوقات رسیدگی و شلوغی شعبه رسیدگی کننده متغیر است.
  • 3- حق الوکاله هر وکیل ۴ میلیون تومان است و برای دو وکیل با جمع هزینه ها صفر تا صد ۸ میلیون تومان می‌باشد .
  • طلاق توافقی

  •  طلاق توافقی، و سوال متداول، آن است که آیا باید دو وکیل پایه یک در پرونده حضور داشته باشند؟ طلاق توافق بدون حضور زوجین امکان‌پذیر است و الزامی در این باره وجود ندارد. ولی در حالتی که یکی از طرفین وکیل نداشته باشد که در این صورت خود شخص باید امور قضایی را انجام دهد.
  •  طلاق توافقی در تهران بدون مراجعه زوجین در دادگاه خانواده در مدت تقریبی ۱۰ تا ۳۰ روز کاری توسط دو وکیل پایه یک دادگستری با مبلغ گفته شده انجام می پذیرد.
  • اگر زوجه (زن) حق طلاق و به عبارت صحیح تر وکالت در طلاق داشته باشد یعنی زوج (مرد) حضور نداشته باشد، کل هزینه و حق الوکاله دو وکیل با هم ۸ میلیون تومان می باشد.
  • اگر زوج و زوجه جهت اعطای وکالت در انجام طلاق توافقی با هم و با مدارک لازم به دفتر وکالت گروه وکلای زندیه مراجعه کنند کل هزینه ها و حق الوکاله تا صدور تصمیم نهایی توسط دادگاه خانواده عیناً مبلغ پیش گفته شده یعنی ۸ میلیون تومان می‌باشد. 
  • در این صورت مجدداً بیان می‌گردد، نیازی به مراجعه حضوری زوجین در هیچ یک از مراحل دادگاه نمی‌باشد. همچنین با وجود سامانه ثنا حتی نیاز به مراجعه حضوری به دفتر وکالت نیز نمی‌باشد و از شهر دیگر نیز می‌توان به راحتی وکالتنامه را به صورت الکترونیک تنظیم نمود.
  •  طلاق توافقی و سؤالات متداول: علاقه‌مندان می‌توانند با فشردن دکمه سبز رنگ و تماس با وکلای زندیه، از سایر شرایط ، مدارک مورد نیاز و مدت زمان لازم برای طلاق توافقی اطلاع پیدا کنند. همچنین در صورت وجود سؤال یا ابهام، گروه وکلای زندیه پاسخگوی شما خواهند بود.
  •  علاقه‌مندان می‌توانند با تماس از طریق شماره هایی که در سایت قرار داده شده است با دفتر وکالت ارتباط برقرار کنند. همچنین مشاوره تلفنی طلاق توافقی به صورت رایگان می‌باشد. 

مراحل طلاق توافقی

 طلاق توافقی، نوعی از طلاق است که زوجین هر دو تصمیم به جدایی دارند و بدون درگیری و دعوی به توافق رسیده‌اند. به عبارتی طلاق توافقی، به طلاقی گفته می‌شود که زوجین به هر دلیلی تمایل دارند با تفاهم و مسالمت از هم جدا شوند.

در طلاق توافقی، زوجین در خصوص، مهریه، نفقه، اجرت المثل، حضانت فرزندان، زمان و مکان ملاقات فرزندان و… با یکدیگر توافق می‌کنند و این توافق از نظر دادگاه محترم و قابل پذیرش است.

در طلاق توافقی، حکم طلاق به سرعت صادر نمی‌شود. بلکه طلاق توافقی نیز مراحلی دارد که باید آن مراحل برای صدور طلاق توافقی طی بشوند.

۱. مشاوره و تصمیم

در اولین مرحله برای طلاق توافقی زوجین باید اطلاعات خود را در سامانه نوبت دهی طلاق ثبت کرده و نوبت اخذ کنند. بعداز آن زوجین باید در مراکز تعیین شده جهت مشاوره خانواده حضور یابند. برای دادخواست طلاق توافقی، زوجین باید به مراکز مشاوره که زیر نظر بهزیستی فعالیت می‌کنند، مراجعه نمایند.

 در صورتی که در این مرحله، مشاور خانواده موفق به صلح و سازش بین زوجین نشود، سر انجام گواهی عدم انصراف از طلاق را دریافت می‌کنند.

 به این صورت تصمیم آنها برای طلاق از نظر دادگاه قطعی تشخیص داده خواهد شد. در صورت اعطای وکالت به وکلای زندیه نیازی به مراجعه زوجین به دفاتر خدمات قضایی و ثبت دادخواست نیست.

۲. ارائه دادخواست

در این مرحله هر یک از زوجین و یا وکلای آنها باید دادخواست برای طلاق توافقی را تقدیم  کنند. برای این کار باید به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کنند.

۳. تعیین وقت دادرسی

پس از تقدیم دادخواست زوجین باید منتظر باشند تا برای آنها وقت دادرسی در دادگاه خانواده تعیین شود. تعیین وقت دادرسی توسط ابلاغیه به هر یک از طرفین اطلاع داده خواهد شد. اطلاع رسانی از طریق پیامک نیز صورت خواهد گرفت و زوجین میتوانند با مراجعه به سامانه ابلاغ الکترونیکی ثنا از جزئیات آن آگاه شوند.

۴. حضور در دادگاه

پس از دریافت ابلاغیه زوجین یا وکلای آنها باید در وقت تعیین شده در شعبه تعیین شده در ابلاغیه به همراه مدارک مورد نیاز حضور یابند.

۵. تلاش برای سازش

در این مرحله زوجین یا وکلای آنها بعد از پرداخت هزینه مشاوره باید به واحد مشاور دادگاه خانواده مراجعه کنند. سپس مشاور خانواده تمام تلاش خود را برای سازش و ایجاد مصالحه بین طرفین انجام می‌دهد. اما در صورت عدم موفقیت و اصرار طرفین به جدایی، مشاور توافق‌نامه جدایی را تنظیم میکند که به امضا وی و طرفین میرسد. سپس مشاور توافق‌نامه را به هر دو طرف تحویل میدهد تا جهت صدور گواهی عدم سازش تقدیم دادگاه نمایند.

۶. آزمایش بارداری

در این مرحله برای صدور گواهی عدم سازش باید باردار نبودن زن برای دادگاه محرز شود. دادگاه موظف است در هر مورد، وضعیت بارداری زوجه را تشخیص دهد. ولی اگر زوجه بالای 50 سال سن داشته و یائسه باشد؛  نیازی به انجام آزمایش ندارد.

در صورتی که زن اقرار به باردار نبودن کند برای دادگاه، داشتن گواهی عدم بارداری از آزمایشگاه که توسط زن قبل از مراجعه به دادگاه خانواده گرفته شده باشد مورد قبول است.

باکره بودن زن نیز برای صدور گواهی عدم سازش مورد قبول است البته در این مورد زن باید گواهی سلامت بکارت خود را از آزمایشگاه گرفته و به دادگاه ارائه نماید.

همچنین در صورت یائسگی زن نیز نیازی به ارائه گواهی عدم بارداری نمیباشد.

اگر زوجین هر دو در مورد باردار نبودن زوجه توافق داشته باشند نیز برای صدور گواهی عدم سازش کفایت می‌کند.

۷. صدور گواهی عدم سازش

در طلاق توافقی، پس از انجام مراحل ذکر شده زوجین یا وکلای آنها باید برای دریافت گواهی عدم سازش به دادگاه مراجعه کنند.

۸. صدور طلاق توافقی

در مرحله آخر زوجین پس از دریافت گواهی عدم سازش ۳ ماه فرصت دارند برای طلاق به دفاتر طلاق مراجعه کنند.

شرایط لازم برای طلاق توافقی

طلاق توافقی همانطور که از نامش پیدا است مهمترین شرط این نوع طلاق ابتدا رضایت هر دو طرف به جدایی و توافق آنها است. سپس باید هر یک از زوجین در موارد زندگی مشترک خود به توافق رسیده باشند. به عنوان مثال پرداخت و یا عدم پرداخت مهریه و یا درصورت پرداخت مهریه میزان و نحوه پرداخت آن نیز باید مورد توافق هر دو طرف باشد. 

یکی دیگر از شرایط مهم طلاق توافقی حضانت فرزندان است. زوجین باید در مورد حضانت و سرپرستی هریک از فرزندان خود به توافق رسیده باشند. مثلا اگر حضانت فرزند با پدر خواهد بود، مادر چه مدت و در چه زمان‌هایی می‌تواند برای دیدن فرزند خود حضور یابد. یا چند روز در هر ماه فرزند باید نزد مادر و چند روز نزد پدر خود باشد. 

شرایط طلاق توافقی حساس و دارای پیچیدگی‌های زیادی است. بهمین دلیل معمولا زوجین هنگام گرفتن طلاق توافقی این مسائل را به وکیل خود میسپارند.

مراحل جدایی توافقی بدون وکیل

طلاق توافقی مراحلش با حضور وکیل یا بدون وکیل تفاوتی ندارد. قانون و مراحل آن هیچگاه تغییر نخواهد کرد و شما باید همان مراحل که وکیلتان طی می‌کند را خودتان طی کنید. اما طلاق یک تصمیم بزرگ و پروسه حساس در زندگی یک فرد است. مخصوصا در مورد طلاق توافقی که باید در مورد مهمترین مسائل زندگی خودتان مانند فرزندانتان تصمیم بگیرید و به توافق برسید.

 بهتر است از یک وکیل که در این خصوص تخصص دارد کمک بگیرید. در طلاق توافقی به غیر از وقت گیر بودن طی کردن این مراحل، نحوه تنظیم، ارائه شرایط و توافق نامه نیز خود کاره پر پیچ و خم و حساسی است که بهتر است در مورد درست انجام شدن آن ریسک نکنید. وکلای زندیه در این راه پر فراز و نشیب، همراه شما خواهند بود.

بخشنامه جدید طلاق توافقی

طبق بخشنامه جدید در ماده ۲۵ قانون حمایت از خانواده، زن و شوهر نمی‌توانند بدون داشتن گواهی عدم انصراف از طلاق، اقدام به گرفتن طلاق توافقی بکند. قوانین طلاق نسبت به گذشته تغییر کرده و سخت‌تر شده است. به همین دلیل طبق قانون جدید، زن و شوهر برای طلاق توافقی باید در سایت تصمیم ثبت نام کنند و وقت مشاوره بگیرند. 

این کار اجباری است. و پس از گذراندن دوره مشاوره در صورتیکه از مراکز مشاوره گواهی عدم انصراف از طلاق را گرفته باشند می‌توانند برای طلاق توافقی اقدام نمایند.

جدایی توافقی چقدر طول می‌کشد؟

در واقع باید بگوییم که مدت زمان طی شدن مراحل طلاق توافقی یکسان نیست. این کار نیاز به طی شدن روند اداری و گرفتن نوبت در سامانه‌های نوبت دهی دارد. طی این مراحل در هر کدام از شهرهای کشور مدت زمان متفاوتی دارد. زیرا بیشتر بستگی به میزان جمعیت و تعداد درخواست کنندگان دارد. 

اما به طور معمول برای طلاق توافقی پس از ثبت نام در سایت تصمیم حدودا ۱۵ روز طول می‌کشد تا نوبت به شما برسد. سپس جلسات مشاوره ۵۰ روز زمان خواهد برد. یکی دیگر از فواید داشتن وکیل صرفه‌جویی در وقت است، زیرا در صورت اخذ گواهی عدم انصراف از طلاق در صورتیکه کارها را یک وکیل کاربلد و پیگیر به درستی و سریع انجام دهد. بین ۱۰ تا ۳۰ روز زمان خواهد برد. 

این زمان در شهرهای کم جمعیت که تعداد درخواست کنندگان کمتر است و کارهای اداری زمان کمتری می‌برد و سریعتر انجام خواهد شد. گرفتن طلاق توافقی در شهر تهران با توجه به جمعیت آن معمولاً بیشترین زمان را می‌برد. در صورتیکه این مراحل را خود زوجین بخواهند طی کنند مسلماً بسیار بیشتر زمان خواهد برد.

مدارک مورد نیاز طلاق توافقی چیست؟

1-  عقدنامه یا کپی عقدنامه

2- شناسنامه هریک از زوجین

3- کارت ملی و کپی کارت ملی

4- ثبت نام هریک از زوجین در سامانه ای تحت عنوان سامانه ثنا sana.adliran.ir

 

در طلاق توافقی، اگر زوجه از دیگری وکالت در طلاق (حق طلاق) داشته باشد ولی زوج مدارکش را به او تحویل ندهد؛ به هیچ وجه نگران نباشید و مشکلی از این بابت پیش نمی‌آید.

 اگر عقدنامه را در اختیار ندارید کافی است با مراجعه به دفتر ازدواجی که در آن ازدواج خود را ثبت نموده اید ( شماره دفترخانه در قسمت ازدواج شناسنامه شما درج شده است) می‌توانید کپی عقدنامه را تهیه نمایید. 

اگر زوج وکالت داده باشد (حق طلاق) اما از ثبت نام در سامانه ثنا امتناع می‌کند کار توسط گروه وکلای زندیه انجام می‌شود و از این بابت نیز جای نگرانی نیست.

وکلای زندیه

وکلای زندیه

متخصص در دعاوی حقوقی، کیفری و خانواده

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.